Over Indexus

Ervaring sinds 1997

Indexus is gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies. Indexus is in 1997 opgericht met kantoren in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Heerenveen. Onze cliënten zijn met name particuliere beleggers, DGA’s, Stichtingen en Verenigingen.

Om de doelstellingen van onze cliënten te realiseren kunnen wij gebruikmaken van alle beursgenoteerde beleggingsinstrumenten zoals ETF’s, aandelen, obligaties, opties en andere afgeleide instrumenten. Indexus heeft geen eigen producten of afspraken met aanbieders; zo kunnen wij onze cliënten 100% onafhankelijk en objectief adviseren.

100% onafhankelijk

Het is onze missie om het best mogelijke uit uw vermogen te halen. De medewerkers van Indexus zijn gedreven experts die uw vermogen en uzelf de aandacht geven die u verdient. Uw belang staat bovenaan onze prioriteitenlijst en het is ons primaire doel om ervoor te zorgen dat u tevreden bent.

Indexus hanteert de Core Satellite Strategie, een asset allocatie model waarin op effectieve wijze passieve en actieve beleggingsstrategieën worden gecombineerd. Indexbeleggen zorgt voor stabiliteit in de kern van beleggingsportefeuilles. De portefeuilles worden gedegen opgebouwd en professioneel onderhouden door te spreiden over verschillende beleggingscategorieën, wereldmarkten en strategieën die passen bij de marktomstandigheden.

Indexus Groep BV is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Dutch Securities Institute (DSI) en Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

Duurzaam Beleggingsbeleid

Het thema duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds relevanter voor ons geworden. Wel zijn wij van mening dat de intrinsieke financiële overweging hieraan niet volledig ondergeschikt mag worden. Het uitgangspunt bij iedere beleggingsbeslissing is daarom dat bij het streven naar financieel rendement getracht wordt rekening te houden met de zogenaamde ESG-overwegingen. ESG staat voor Environment (milieu), Social (sociaal beleid) en Governance (goed bestuur). We gebruiken hiervoor de ESG-ratings van MSCI.

Ons beleggingsbeleid is niet specifiek gericht op financiële producten die duurzaam beleggen ten doel hebben, de zogeheten impact beleggingen. Daarnaast richten wij ons niet persé op financiële producten met duurzame kenmerken, aangezien wij de duurzaamheidsrisico’s veelal in onvoldoende mate kunnen inschatten en de effecten daarvan op de financiële resultaten van de beleggingen. Wanneer wij deze negatieve effecten wel aantoonbaar kunnen kwantificeren, streven wij ernaar deze mee te nemen in onze beleggingsbeslissingen. Voorts worden mogelijke ongunstige effecten van beleggingsbeslissingen op duurzaamheidsfactoren niet expliciet in ons besluitvormingsproces meegenomen, aangezien deze door ons niet goed meetbaar zijn.

Duco Frie

Henri van den Hurk

Martijn Receveur

Jochem Baalmann

Gosse Akkerman

Peter Berkelaar

Peter Bulte

Rob Peters

MSCI ESG-rating

Een MSCI ESG-rating is bedoeld om de veerkracht van een bedrijf te meten ten aanzien van langetermijnrisico’s van materieel belang op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). MSCI gebruikt een op regels gebaseerde methodologie om marktleiders en achterblijvers te identificeren op basis van hun blootstelling aan ESG-risico’s en hoe goed ze die risico’s beheren in vergelijking met vergelijkbare bedrijven. De ESG-ratings variëren van Leider (AAA, AA), Gemiddelde (A, BBB, BB) tot Laggard (achterblijvers) (B, CCC).

Indexus maakt gebruik van modelportefeuilles voor zowel vermogensbeheer als beleggingsadvies. Elke modelportefeuille bevat financiële producten welke een ESG-rating hebben. Deze beleggingen worden ook wel aangeduid met de termen lichtgroen of categorie 8 belegging.

Duurzaamheidsrisico’s

Duurzaamheidsrisico’s zijn in de beleggingsbeslissingen geïntegreerd, hoewel wij deze risico’s niet altijd in voldoende mate kunnen inschatten en de effecten daarvan op de financiële resultaten van de beleggingen.

Blijf op de hoogte

Wij houden u op de hoogte van trends en ontwikkelingen.

Er ging iets mis. Probeer het later nog eens.

Uw aanmelding is ontvangen.

eBook aanvragen

Er ging iets mis. Probeer het later nog eens.

Het ebook is verzonden naar het opgegeven e-mailadres.