Over Indexus

Ervaring sinds 1997

Indexus is gespecialiseerd in vermogensbeheer en beleggingsadvies. Indexus is in 1997 opgericht met kantoren in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Heerenveen. Onze cliënten zijn met name particuliere beleggers, DGA’s, Stichtingen en Verenigingen.

Om de doelstellingen van onze cliënten te realiseren kunnen wij gebruikmaken van alle beursgenoteerde beleggingsinstrumenten zoals ETF’s, aandelen, obligaties, opties en andere afgeleide instrumenten. Indexus heeft geen eigen producten of afspraken met aanbieders; zo kunnen wij onze cliënten 100% onafhankelijk en objectief adviseren.

100% onafhankelijk

Het is onze missie om het best mogelijke uit uw vermogen te halen. De medewerkers van Indexus zijn gedreven experts die uw vermogen en uzelf de aandacht geven die u verdient. Uw belang staat bovenaan onze prioriteitenlijst en het is ons primaire doel om ervoor te zorgen dat u tevreden bent.

Indexus hanteert de Core Satellite Strategie, een asset allocatie model waarin op effectieve wijze passieve en actieve beleggingsstrategieën worden gecombineerd. Indexbeleggen zorgt voor stabiliteit in de kern van beleggingsportefeuilles. De portefeuilles worden gedegen opgebouwd en professioneel onderhouden door te spreiden over verschillende beleggingscategorieën, wereldmarkten en strategieën die passen bij de marktomstandigheden.

Indexus Groep BV is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Dutch Securities Institute (DSI) en Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

Duurzaam Indexbeleggen

Indexbeleggen staat bekend als passief beleggen, waarbij ETF’s worden gebruikt om bepaalde indexen te volgen. De ETF’s worden dus gebruikt als bouwstenen voor uw beleggingsportefeuille. ETF’s op breed samengestelde indices lenen zich hier uitstekend voor. Door verschillende ETF’s te combineren stellen wij een zeer goed gespreide en passende portefeuille voor u samen tegen lage kosten. Daarnaast kennen ETF’s vanwege de goede spreiding een lager specifiek risico dan individuele aandelen of obligaties. Indexbeleggen zorgt dus voor stabiliteit en lage kosten in de kern van beleggingsportefeuilles.

Duurzaam Beleggingsbeleid

Duurzaamheidskenmerken kunnen beleggers helpen overwegingen van materiële duurzaamheid in hun beleggingsproces te integreren. Hierin kunnen milieu-, sociale en governance (ESG) -statistieken inzicht bieden in de managementeffectiviteit van een bedrijf en financiële vooruitzichten op de lange termijn.

Het thema duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds relevanter voor ons geworden. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van mens en milieu. Het uitgangspunt bij iedere beleggingsbeslissing is daarom dat bij het streven naar financieel rendement getracht wordt rekening te houden met de zogenaamde ESG-overwegingen. We gebruiken hiervoor de ESG-ratings van MSCI.

De aanpak van Indexus wordt als ‘lichtgroen’ gecategoriseerd volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Het hele verhaal over hoe we onze duurzame portefeuille selecteren kunt u teruglezen in onze duurzaamheidsverklaring.

Indexbeleggen staat bekend als passief beleggen, waarbij ETF’s worden gebruikt om bepaalde indexen te volgen. Hieruit volgt dat niet altijd voorkomen kan worden dat toch een (klein) deel van de beleggingen niet compliant is met alle ESG-criteria. De duurzaamheidsrisico’s en de effecten daarvan op de financiële resultaten van individuele aandelen en obligaties kunnen veelal in onvoldoende mate worden ingeschat en worden dan ook niet expliciet in ons besluitvormingsproces meegenomen. Wanneer wij deze negatieve effecten wel aantoonbaar kunnen kwantificeren, streven wij ernaar deze mee te nemen in onze beleggingsbeslissingen.

Duco Frie

Henri van den Hurk

Martijn Receveur

Jochem Baalmann

Gosse Akkerman

Peter Berkelaar

Peter Bulte

Rob Peters

Blijf op de hoogte

Wij houden u op de hoogte van trends en ontwikkelingen.

Er ging iets mis. Probeer het later nog eens.

Uw aanmelding is ontvangen.

eBook aanvragen

Er ging iets mis. Probeer het later nog eens.

Het ebook is verzonden naar het opgegeven e-mailadres.