Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Columns

 • 02, februari 2020Indexus

  Pensioen? Zo doet u dat!

  De steeds slechtere financiële situatie van de pensioenfondsen, die vaak niet eens meer kunnen compenseren voor inflatie, maakt het steeds belangrijker om eens te kijken naar de opbouw van een aanvullend pensioen.

  Daarnaast blijkt uit onderzoek dat drie op de vijf Nederlanders geen geld opzij zetten voor hun pensioen. Een behoorlijk aantal!

  Bovendien schatten de huidige dertigers hun pensioen nogal verkeerd in. Ze denken dat ze eerder met pensioen kunnen gaan, terwijl dit waarschijnlijk op hun 70e gaat zijn.

  Maar er is goed nieuws. Als u ermee aan de slag gaat, kunt u prima de mogelijke tekorten opvullen.

  Lees meer...
 • 05, november 2019Indexus

  Fiscale oudedagsreserve (FOR) omzetten

  Als zelfstandig ondernemer kunt u gebruik maken van de fiscale oudedagsreserve, beter bekend als FOR.

  FOR is uitstel van betalingAls u gebruik maakt van de FOR brengt u een bedrag in mindering op de winst van uw bedrijf. U mag in 2019 maximaal 9,44% van de winst in mindering brengen. Het maximum bedrag dat u als FOR mag reserveren is €8.999 (2019). Over het bedrag dat u reserveert hoeft u in 2019 geen belasting te betalen. U krijgt dus uitstel van betaling.

  Afrekenen over FORHet is de bedoeling dat u het geld dat u reserveert met de FOR ook daadwerkelijk opzij zet. Maar in veel gevallen wordt het geïnvesteerd in het bedrijf. De FOR staat wel op de balans als reservering maar veel ondernemers hebben er geen echt geld tegenover staan. En het is dan ook maar de vraag of er rendement mee wordt gemaakt.

  Het verdwijnt als het ware in het bedrijf.

  Lees meer...
 • 16, oktober 2019Indexus

  Beleggen en uw privacy – hoe zit dat?

  Van all-on-the-road camera’s die ons continu volgen tot aan een smartphone die precies weet waar u bent en waar u was. Uw surfgedrag op het internet… Privacy lijkt niet meer te bestaan. Het is anno 2019 best wel een ‘dingetje’.

  Om die reden begrijpen wij het als mensen ons vragen waarom ze best veel persoonlijke gegevens bij ons moeten achterlaten voordat ze een beleggingsrekening ‘mogen’ openen… Het is de hoogste tijd om daar iets over te zeggen. Aan het woord is Duco Frie, Managing Partner bij Indexus.

  Lees meer...
 • 12, september 2019Indexus

  Het ‘proefballonnetje’ over vermogensbelasting

  Staatssecretaris Menno Snel van Financiën maakte afgelopen week bekend dat er een grote wijziging van de belastingheffing op spaargeld en beleggingen in box 3 aankomt. Volgens de nieuwe methode van belastingheffing in box 3 worden spaargeld en beleggingen niet meer op één hoop gegooid, zoals nu wel gebeurt met de vermogensrendementsheffing.

  Lees meer...
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.