Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Columns

 • 27, maart 2020Indexus

  Hoe nu verder?

  Na vorige week, met de grootste correctie sinds de beurskrach van 1987, is duidelijk geworden dat we inmiddels echt geschiedenis aan het schrijven zijn. De beurs kan vanaf hier nog dieper zakken, maar misschien is de bodem nabij. Beleggers hebben graag houvast en grijpen daarbij terug op het verleden om te kunnen inschatten wat er nog gaat komen.

  Lees meer...
 • 12, maart 2020Indexus

  Angst is de vijand

  Op het moment dat we dit schrijven, treden er weer grote verliezen op, waarbij de aandelenindexen in Europa vandaag met ongeveer -5% tot -7% openen. De vraag naar veilige havenbeleggingen is gestegen naar recordniveaus, waarbij de rente daalt naar recordniveaus en goud rond het hoogste punt in zeven jaar staat.

  Lees meer...
 • 26, februari 2020Indexus

  Economische implicaties van Coronavirus grotendeels onbekend

  Nieuwe informatie over het coronavirus (COVID-19) blijft dagelijks binnenkomen; de piekgrootte van de epidemie en de volledige omvang van de economische implicaties zijn op dit moment echter nog niet bekend. Het aantal nieuwe infecties in China blijft dalen, maar de sterke toename van de gerapporteerde infecties buiten China is zorgwekkend. Het toenemende aantal nieuwe gevallen roept de vrees op dat de epidemie een pandemie kan worden.

  ScenarioIn ons hoofdscenario voor de strategische vooruitzichten blijven we ervan uitgaan dat het virus de komende weken duidelijk zal worden ingesloten en dat een groot deel van het gebrek aan economische activiteit in de loop van het jaar kan worden hersteld.

  Lees meer...
 • 02, februari 2020Indexus

  Pensioen? Zo doet u dat!

  De steeds slechtere financiële situatie van de pensioenfondsen, die vaak niet eens meer kunnen compenseren voor inflatie, maakt het steeds belangrijker om eens te kijken naar de opbouw van een aanvullend pensioen.

  Daarnaast blijkt uit onderzoek dat drie op de vijf Nederlanders geen geld opzij zetten voor hun pensioen. Een behoorlijk aantal!

  Bovendien schatten de huidige dertigers hun pensioen nogal verkeerd in. Ze denken dat ze eerder met pensioen kunnen gaan, terwijl dit waarschijnlijk op hun 70e gaat zijn.

  Maar er is goed nieuws. Als u ermee aan de slag gaat, kunt u prima de mogelijke tekorten opvullen.

  Lees meer...
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.