Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Columns

 • 16, oktober 2019Indexus

  Beleggen en uw privacy – hoe zit dat?

  Van all-on-the-road camera’s die ons continu volgen tot aan een smartphone die precies weet waar u bent en waar u was. Uw surfgedrag op het internet… Privacy lijkt niet meer te bestaan. Het is anno 2019 best wel een ‘dingetje’.

  Om die reden begrijpen wij het als mensen ons vragen waarom ze best veel persoonlijke gegevens bij ons moeten achterlaten voordat ze een beleggingsrekening ‘mogen’ openen… Het is de hoogste tijd om daar iets over te zeggen. Aan het woord is Duco Frie, Managing Partner bij Indexus.

  Lees meer...
 • 12, september 2019Indexus

  Het ‘proefballonnetje’ over vermogensbelasting

  Staatssecretaris Menno Snel van Financiën maakte afgelopen week bekend dat er een grote wijziging van de belastingheffing op spaargeld en beleggingen in box 3 aankomt. Volgens de nieuwe methode van belastingheffing in box 3 worden spaargeld en beleggingen niet meer op één hoop gegooid, zoals nu wel gebeurt met de vermogensrendementsheffing.

  Lees meer...
 • 02, september 2019Indexus

  Wat waren het mooie tijden…!

  We denken even terug aan de jaren zo rond de eeuwwisseling. Als u toen was gestart met banksparen of met de aankoop van een lijfrente, dan was u echt een slimme spekkoper. U kon uw geld vastzetten voor bijvoorbeeld een periode van 15 tot 20 jaar tegen zeer interessante (en gegarandeerde vaste!) rentepercentages.

  Soms wel 5%. Wel, dat kon aardig oplopen. Uw kostje was gekocht. Zo gemakkelijk kon uw vermogen dus groeien!

  Lees meer...
 • 20, mei 2019Indexus

  Mayday!

  Het oude beursgezegde “sell in may and remember to get back in september” doemt in deze dagen weer regelmatig op. Daar waar de AEX eind april nog boven de 570 stond, stond deze index 2 weken later op 544 en dus 4% a 5% lager. Mayday of vals alarm? We gaan het in deze column niet hebben over fundamentele items zoals de handelsoorlog maar het verloop van de beurs dit jaar vormt wel een mooie aanleiding om eens wat dieper op de seizoenspatronen in te gaan.

  Het gezegde “sell in may” houdt feitelijk in dat je beter niet in aandelen kunt beleggen gedurende de zomermaanden. Feitelijk zou je eind april moeten verkopen en dan begin september weer moeten instappen. De oorspronkelijke verklaring van dit patroon dateert van eeuwen geleden toen de welgestelde high society belegger zich in de zomermaanden nog terug trok vanuit de stad richting landgoed en de beleggingsportefeuille liet voor wat het was.

  Lees meer...
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.