Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

TCO

Ga terug naar Vermogensbeheer

Het begrip ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) betekent dat er een maatstaf wordt gehanteerd waarbij de hoogte van alle kosten van de dienstverlening aan beleggers inzichtelijk staat weergegeven. Met behulp van de TCO is het mogelijk om vooraf de kosten tussen diverse aanbieders goed te vergelijken. De TCO geeft zowel de directe als de indirecte kosten weer.

Een TCO wordt wel eens in verwarring gebracht met een all-in tarief, echter een all-in tarief geeft uitsluitend de directe kosten weer. Belooft men u een lage beheervergoeding dan worden er in veel gevallen op andere manieren kosten in rekening gebracht, zoals lopende kosten in beleggingsfondsen.

Met kosten bedoelen we zowel de directe kosten, zoals beheervergoeding, BTW, servicefee en transactiekosten als de indirecte kosten van beleggingsproducten zoals de ‘lopende kosten’ van ETF’s en beleggingsfondsen. Ondanks dat de variabele kosten in werkelijkheid kunnen afwijken geeft dit een goede indicatie.

 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.