Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Beleggingsbeleid

Ga terug naar Vermogensbeheer

 

Bij de opbouw en het beheer van beleggingsportefeuilles is de filosofie van Indexus gelegen in de Core Satellite strategie. Hierbij worden passieve en actieve beleggingsstrategieën op effectieve wijze gecombineerd. In de kern van de portefeuille wordt passief belegd met als doel om tegen zo laag mogelijke kosten een brede spreiding te creëren over verschillende wereldmarkten en beleggingscategorieën. Passiefbeleggen staat bekend als indexbeleggen, waarbij ETF’s worden gebruikt om bepaalde indexen te volgen. ETF’s op ontwikkelde markten lenen zich hier bij uitstek voor. De satellietbeleggingen daaromheen kunnen zorgen voor het extra rendement door het toepassen van actieve beleggingsstrategieën. Dit kunnen specifieke ETF’s, maar ook individuele beursgenoteerde aandelen, obligaties en andere afgeleide instrumenten zijn.

Core Satellite

 

De ETF’s worden dus gebruikt als bouwstenen voor uw beleggingsportefeuille. Een ETF kan een aandelenindex volgen, maar ook andere beleggingscategorieën zoals obligaties, vastgoed, grondstoffen, sectoren en regio’s. Door verschillende ETF’s te combineren stellen wij een goed gespreide en passende portefeuille voor u samen tegen lage kosten. Daarnaast kennen ETF’s vanwege de goede spreiding en lager specifiek risico dan individuele aandelen of obligaties. Indexbeleggen zorgt dus voor stabiliteit en lage kosten in de kern van beleggingsportefeuille.

 

 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.