Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

 • 18, January 2018

  Vermogen belegd in ETF’s in 2017 met 36% gegroeid

  Vermogen belegd in ETF’s in 2017 met 36% gegroeid

  Het vermogen belegd in ETF’s is vorig jaar wereldwijd met 36,3 procent toegenomen tot een nieuwe recordstand van 4830 miljard dollar, blijkt uit cijfers van ETFGI.

  Volgens het bureau onder leiding van Deborah Fuhr, nam het belegd vermogen in ETF’s en andere ETP’s vorig jaar toe met 1287 miljard dollar ofwel 36,3 procent. Dit is de grootste toename sinds 2009, toen de markten herstelden van de crisis in 2008.

  Lees meer...

 • 04, January 2018

  eBook: ETF Theorie & Praktijk

  ETF Theorie & Praktijk

  Als er één wijze van beleggen in ongekend hoog tempo is omarmd, dan is het wel indexbeleggen. Indexbeleggen is met name bekend bij particuliere beleggers in de vorm van ETF’s (Trackers). Sinds de introductie van de eerste ETF in 1993 is de markt toegenomen tot een omvang van circa 3.000 miljard dollar. En deze groei zal de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid voortzetten, want de toegevoegde waarde is overduidelijk en wordt steeds bekender bij de belegger.

  Het eBook combineert theoretische kennis met een praktisch inzicht bij het beleggen in ETF’s (Trackers). Indexbeleggen is eenvoudig en kent vele voordelen. Maar wat komt erbij kijken? En welke kennis is er nodig om indexbeleggen tot een succes te maken? Na het lezen van het eBook “ETF’s Theorie & Praktijk” bent u een grote stap verder. U kunt door middel van onderstaand link het eBook aanvragen. Wij bieden u dit eBook geheel vrijblijvend en kosteloos aan.

  Vraag het gratis eBook nu aan

  Lees meer...

 • 09, November 2017

  ‘Opnieuw stijging in aantal beleggende huishoudens’

  ‘Opnieuw stijging in aantal beleggende huishoudens’

  Het aantal beleggende huishoudens is dit jaar met 14 procent gestegen tot bijna 1,4 miljoen. Vorig jaar was voor het eerst in jaren sprake van een stijging. Toen ging het om een toename van 9 procent.

  Dat meldt onderzoeksbureau Kantar TNS donderdag.

  Volgens de onderzoekers is er een duidelijk verband met de lage spaarrentes. Daardoor kiezen veel huishoudens liever voor een belegging, in plaats van hun geld op een spaarrekening te zetten. Sinds de spaarrente structureel onder de 1 procent dook, begon het aantal beleggende huishoudens te stijgen.

  Lees meer...

 • 08, August 2017

  Europese ETF-markt stevent af op nieuw jaarrecord

  Europese ETF-markt stevent af op nieuw jaarrecord

  De Europese ETF-industrie ligt op koers als het gaat om een instroomrecord voor het gehele jaar. Het vermogen dat Europese ETF’s in de eerste jaarhelft verwelkomden, ligt met 50,2 miljard euro al ver boven de hoeveelheid instroom die eerder in een volledig jaar werd gehaald.

  Dat schrijft hoofd EMEA research Detlef Glow van Thomson Reuters Lipper in een analyse over de Europese ETF-markt in de eerste jaarhelft van 2017. 

  Afgaande op die hoge hoeveelheid totale instroom in de Europese trackerindustrie, noemt Glow het ‘geen verrassing’ dat er in alle vermogenscategorieën in de Europese ETF-markt sprake was van een netto instroom.

  AandelenDaarbij waren aandelen-ETF’s het meest in trek. In zes maanden tijd stroomde 31,6 miljard euro richting de trackercategorie, gevolgd door 15,7 miljard euro voor obligatie-ETF’s en 1 miljard euro voor andere ETF’s.

  Toch zijn het nog altijd Amerikaanse aandelen-ETF’s waarin de totale hoeveelheid vermogen het grootst is. De categorie rapporteerde eind juni een hoeveelheid van 87,1 miljard euro aan vermogen, waar de teller voor aandelen uit de eurozone op 50,2 miljard euro staat.

  iSharesBlackRock domineert met dochter iShares nog altijd de Europese trackermarkt. Het fondshuis verwelkomde de eerste jaarhelft een instroom van 16,7 miljard dollar. Amundi ETF en Lyxor ETF volgden met ieder 6,7 miljard euro. 

  In totaal heeft iShares 271,8 miljard euro aan trackers onder beheer, 47,04 procent van de totale industrie.

  Bron: Fondsnieuws.nl

  Lees meer...