Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

 • 17, april 2019

  ‘Niet één Nederlands aandelenfonds verslaat de index’

  ‘Niet één Nederlands aandelenfonds verslaat de index’

  Niet één actief beheerd Nederlands aandelenfonds heeft in 2018 de S&P Netherlands BMI verslagen. Over een periode van tien jaar lukte het in 7 procent van de gevallen om te index voor te blijven. Dat blijkt uit een analyse van S&P Dow Jones Indices.

  Actieve fondsen die beleggen in Nederlandse aandelen hebben in één jaar tijd gemiddeld een gewogen rendement behaald dat 5,1 procent lager is dan dat van de S&P Netherlands BMI, aldus de analyse. Over tien jaar tijd is dat een geannualiseerd rendement van 3,7 procent beneden de benchmark.

  Buiten Nederland: zelfde laken een pak

  Ook buiten Nederland heeft een groot deel van de actieve fondsen in Europa vorig jaar slechter gepresteerd dan hun benchmark, zo blijkt uit de analyse, hoewel ook de indices zelf verliezen leden: De S&P Europe 350 daalde met bijna 10 procent in 2018.

  Van de actief beheerde Europese aandelenfondsen behaalde 86 procent een underperformance ten opzichte van deze benchmark. Bezien over een periode van vijf en tien jaar gaat het in 80 en 87 procent van de gevallen om een underperformance.

  Amerikaanse aandelenfondsen in euro’s hebben in 83 procent van de gevallen slechter gepresteerd dan de benchmark. Die hoeveelheid stijgt bovendien naar respectievelijk 96 procent en 98 procent als gekeken wordt naar een periode van vijf en tien jaar.

  Onderzoek van Lyxor

  Volgens zojuist gepubliceerd onderzoek van Lyxor onder 7000 actief beheerde UCITS-fondsen slaagde niet meer dan een kwart van de Europese fondsmanagers er in 2018 in de benchmark te verslaan, na aftrek van kosten.

  Niet meer dan 24 procent van de actief beheerde fondsen wist vorig jaar de benchmark te verslaan. In 2017 was dat nog meer dan 50 procent. Volgens Lyxor, dat zelf alleen passief beheerde fondsen (ETFs) verkoopt, waren de ondermaatse prestaties het gevolg van ‘politieke economische onzekerheid’ en van het onvoorspelbare monetair beleid van centrale banken.

  Bron: Fondsnieuws.nl

  Lees meer...

 • 15, januari 2019

  eBook: ETF Theorie & Praktijk

  ETF Theorie & Praktijk

  Als er één wijze van beleggen in ongekend hoog tempo is omarmd, dan is het wel indexbeleggen. Indexbeleggen is met name bekend bij particuliere beleggers in de vorm van ETF’s (Trackers). Sinds de introductie van de eerste ETF in 1993 is de markt toegenomen tot een omvang van circa 3.000 miljard dollar. En deze groei zal de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid voortzetten, want de toegevoegde waarde is overduidelijk en wordt steeds bekender bij de belegger.

  Het eBook combineert theoretische kennis met een praktisch inzicht bij het beleggen in ETF’s (Trackers). Indexbeleggen is eenvoudig en kent vele voordelen. Maar wat komt erbij kijken? En welke kennis is er nodig om indexbeleggen tot een succes te maken? Na het lezen van het eBook “ETF’s Theorie & Praktijk” bent u een grote stap verder. U kunt door middel van onderstaand link het eBook aanvragen. Wij bieden u dit eBook geheel vrijblijvend en kosteloos aan.

  Vraag het gratis eBook nu aan

  Lees meer...

 • 01, juni 2018

  Chinese vasteland in MSCI

  Chinese vasteland in MSCI

  Aandelen van het Chinese vasteland, zogeheten A-shares, zijn sinds vandaag opgenomen in de indices van MSCI. Circa 234 Chinese bedrijven zijn toegevoegd aan meerdere indices. In september volgen nog meer bedrijven, waardoor het Chinese vasteland voor 0,8 procent meeweegt in de MSCI Emerging Markets Index. De totale weging van China in deze index neemt toe tot 31,3 procent.

   
  In totaal worden 3.500 Chinese bedrijven tot de A-shares gerekend, goed voor een totale marktkapitalisatie van 8.500 miljard Amerikaanse dollar. Het totale aandeel A-shares in de MSCI Emerging Markets kan op termijn oplopen naar 16,2 procent.

  Lees meer...

 • 11, april 2018

  eBook: Maatschappelijk beleggen

  Maatschappelijk beleggen

  Als er één wijze van beleggen in ongekend hoog tempo is omarmd, dan is het wel indexbeleggen. Indexbeleggen is met name bekend bij particuliere beleggers in de vorm van ETF’s (Trackers). Sinds de introductie van de eerste ETF in 1993 is de markt toegenomen tot een omvang van circa 4.600 miljard dollar. En deze groei zal de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid voortzetten, want de toegevoegde waarde is overduidelijk en wordt steeds bekender bij de belegger.

  In dit eBook worden de verschillende mogelijkheden van duurzaam indexbeleggen met ETF’s tegen het licht gehouden. Op welke wijze dit uiteindelijk in de beleggingsportefeuille een plaats kan krijgen is vanzelfsprekend afhankelijk van meer factoren.

  Vraag het gratis eBook nu aan

  Lees meer...

 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.