Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

29 april 2013-

Nieuw: Emerging Market inflatie ETF

SPDR Barclays EM Inflation-Linked Local Bond UCITS ETF. Zo heet de allereerste indextracker op inflatiegelinkte obligaties uit opkomende markten, die vandaag aan de Duitse beurs een notering krijgt. De fysieke tracker volgt de Barclays EM Inflation-Linked 20% Capped Index die inflation linked bonds herbergt van Brazilië, Chili, Zuid-Afrika, Polen, Turkije, Israël, Zuid-Korea en Thailand.

Uit onderzoek van State Street Global Advisors (SSGA) blijkt dat de helft van de assetmanagers en pensioenfondsen inmiddels in schuldpapier uit opkomende markten belegt. De helft daarvan (47%) overweegt de allocatie naar emerging market debt te verhogen in de komende drie jaar. Redenen zijn spreiding en natuurlijk de hogere rendement.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat drie kwart van de professionele beleggers rekent met een hogere wereldwijde inflatie in de komende drie jaar. 70% van de respondenten denkt dat de inflatie in opkomende landen hoger uit zal vallen dan in de ontwikkelde landen. De markt voor Inflation-Linked Bonds van opkomende markten is inmiddels Euro 600 miljard groot.

Bron: IEXProfs

Deze Tracker is te vinden in onze Tracker-Database met ISIN: IE00B7MXFZ59

Terug
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.