Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

28 mei 2013-

Nieuw: Duurzaam beleggen tegen lage kosten

Vandaag lanceert ThinkCapital officieel de eerste duurzame ETF van Nederlandse bodem: de Think sustainable World UCITS ETF.

Simpel, transparant én duurzaam

De Think Sustainable World UCITS ETF (exchange-traded fund) van ThinkCapital volgt een gelijkgewogen index van 250 geselecteerde wereldwijde aandelen. De kosten bedragen 0,3% en zijn daarmee zeer laag ten opzichte van de alternatieven. De index wordt berekend door MARKIT en de duurzaamheidsscreening wordt gedaan door het Britse EIRIS. ThinkCapital wilde een product lanceren dat aan de strengste duurzaamheidscriteria voldoet, om zo aan te sluiten bij de hoge eisen van onder andere goede doelen, fondsen en stichtingen. Daarom is conform de VFI Richtlijn Financieel Beheer de UN Global Compact richtlijn gehanteerd plus alle uitsluitingen die relevant zijn voor goede doelen bij het verantwoord besteden en beheren van gelden die ze hebben ingezameld.

Over VFI Brancheorganisatie van goede doelen

VFI bestaat sinds 1994 en heeft bijna 130 leden in de sectoren gezondheid, internationale hulp, natuur milieu & dieren, welzijn & cultuur. De brancheorganisatie zet zich nadrukkelijk in voor meer transparantie en zichtbaarheid van de maatschappelijke bijdragen van goede doelen en voor de ontwikkeling van maatschappelijk draagvlak en publieksvertrouwen. www.vfi.nl

Groeiende vraag naar duurzame beleggingsproducten

Martijn Rozemuller, directeur ThinkCapital: “Wij wilden een duurzame ETF ontwikkelen die voldoet aan alle duurzaamheidscriteria die voor klanten relevant zijn. In overleg met IBS hebben wij deze criteria vervolgens opgesteld met als resultaat niet alleen een daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord, maar ook een eenvoudig en transparant product.”

 

Terug
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.