Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

06 juli 2012-

iShares winnaar in juni

iShares heeft in juni de grootste instroom gezien van vers kapitaal. Het vermogen onder beheer van indextrackers (ETFs) van het dochterbedrijf van BlackRock groeide in juni met 6,8 miljard dollar. Dat blijkt uit data van ETFGI.

SPDR van State Street Global Advisors zag afgelopen maand 4,2 miljard dollar binnenstomen. De top drie wordt gecomplementeerd door PowerShares met een netto-instroom van 1,7 miljard dollar.

Uitstroom
Het meeste geld verdween uit de fondsen van Van Eck Associates Corp. De uitstroom was 369 miljoen dollar.

Gerekend vanaf het begin van dit jaar is Vanguard de grootste winnaar met een instroom van 29,9 miljard dollar, gevolgd door iShares met 24,9 miljard dollar en SPDR met 10,1 miljard dollar.

De drie Amerikaanse partijen bieden vrijwel uitsluitend zogeheten fysieke ETFs aan.

Synthetische ETFs
Europese aanbieders van synthetische ETFs zijn dit jaar tot nu toe de grootste verliezers. Uit fondsen van db x-trackers van Deutsche Bank werd 1,4 miljard dollar onttrokken. ComStage van Commerzbank zag 875 miljoen dollar wegvloeien en bij het Franse Lyxor Asset Management bedroeg een uitstroom 857 miljoen dollar.

Wereldwijd waren er eind juni 3.309 ETFs op de markt van 171 verschillende aanbieders die in totaal 1,5 biljoen dollar beheren. Ten opzichte van mei groeide het beheerd vermogen in juni met 4,0 procent.

In de Verenigde Staten, waar de ETF-industrie is ontstaan, is er nu de keuze uit 1.183 beursgenoteerde indextrackers van 34 verschillende aanbieders. Het vermogen onder beheer bedroeg eind juni ruim 1 biljoen dollar.

Europa is tweede markt voor ETFs met in totaal 277 miljard dollar onder beheer, verdeeld over 1.334 fondsen van 39 aanbieders.

Bron: Fondsnieuws.nl

Terug
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.