Indexbeleggen

Indexbeleggen

Indexus is sinds de introductie van ETF’s in Europa in 2000 uitgegroeid tot de Experts in Indexbeleggen. ETF’s, Exchange Traded Funds, zijn zogenaamde passieve, beursgenoteerde beleggingsinstrumenten, die zich kenmerken door het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een bepaalde index. Een index bestaat uit een verzameling van onderliggende waarden, ook wel mandje genoemd. Een ETF kan een aandelenindex volgen, maar ook andere beleggingscategorieën zoals obligaties, vastgoed, grondstoffen, sectoren en regio’s. ETF’s vormen een uiterst aantrekkelijke, flexibele en voordelige route naar een beleggingsportefeuille die alle wereldmarkten en beleggingscategorieën kan omvatten.

Dat betekent niet dat Indexus achterover leunt en wacht tot de betreffende index vanzelf gaat stijgen. Indexus heeft als motto: ‘Actief met passief’. En dat is, gezien de turbulente marktomstandigheden van de afgelopen jaren, zeker meer noodzaak dan een wens. Bij beleggen ligt de sleutel van het succes in het onderhoud van uw portefeuille.

Handig voor u

Gratis eBook

Succesvol Indexbeleggen, vraag nu het gratis eBook aan.

  • Beleggen in ETF’s is aanzienlijk goedkoper dan beleggen in beleggingsfondsen. Met ETF’s kunt u in één transactie spreiding aanbrengen in uw portefeuille en daarmee uw risico beperken. Beleggen in ETF’s brengt een breed scala aan wereldwijde beleggingskeuzes binnen handbereik, die met beleggen in individuele aandelen of obligaties niet mogelijk zijn. Een ETF is transparant. De samenstelling van alle genoteerde ETF is 24 uur per dag beschikbaar. Omdat een ETF voortdurend wordt verhandeld op de beurs kan snel en eenvoudig worden gehandeld. Dit zijn de belangrijkste voordelen, maar er zijn nog talloze andere positieve criteria die beleggen in ETF’s aantrekkelijk maakt. Wij vertellen u er graag over.

  • De keuze van Indexus om intensief gebruik te maken van ETF’s bij de opbouw van beleggingsportefeuilles is een bewuste keuze. Deze beleggingsinstrumenten kenmerken zich door de eenvoud van opzet en de transparantie in beleid en kostenstructuur. Wel moet hierbij absoluut het kaf van het koren gescheiden worden en dat doet Indexus. Indexus maakt bijvoorbeeld onderscheid in fysieke en synthetische ETF’s. Kortgezegd houdt dit in dat fysieke ETF’s de onderliggende waarden, bijvoorbeeld aandelen, wel in bezit hebben en synthetische ETF’s hebben de onderliggende waarden in de vorm van derivaten. Kennis van de verschillende structuren is essentieel, want deze twee vormen kennen ieder een ander risicoprofiel. Indexus is specialist op het gebied van ETF’s en kan het onderscheid maken.

  • Het verschil tussen indexfondsen en ETF’s is dat de laatste continu verhandeld worden op de beurs. Indexfondsen worden doorgaans eenmaal per dag verhandeld.

Blijf op de hoogte

Wij houden u op de hoogte van trends en ontwikkelingen.

Er ging iets mis. Probeer het later nog eens.

Uw aanmelding is ontvangen.

eBook aanvragen

Er ging iets mis. Probeer het later nog eens.

Het ebook is verzonden naar het opgegeven e-mailadres.