Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Indexbeleggen

Wat goed is komt snel

Als er één wijze van beleggen in ongekend hoog tempo is omarmd, dan is het wel indexbeleggen met ETF’s of ‘Trackers’. Sinds de introductie van de eerste ETF in 1993 is de markt toegenomen tot een omvang van meer dan 3.000 miljard dollar. Na de Verenigde Staten is ook de opmars in Europa ongekend.

Een ETF is een ‘open-end’ beleggingsfonds dat een index op de voet volgt en net als een aandeel gedurende de handelsdag gekocht en verkocht kan worden. Het doel van een ETF is om het rendement van een index te evenaren. Er zijn dus geen dure fondsbeheerders nodig die de markt continu afspeuren naar betere kansen. Daardoor zijn de kosten van indexbeleggen laag. Bovendien heeft de praktijk geleerd dat in 80% van de gevallen indexbeleggen een beter rendement oplevert dan beleggen in actief beheerde fondsen. Daarmee is ook direct het succes van ETF’s en andere indexproducten verklaard.

De belangrijkste voordelen van indexbeleggen met ETF’s zijn lage kosten, transparantie en de dagelijkse omgang. Een ETF die een ontwikkelde aandelenmarkt volgt, zoals de AEX, kost ongeveer 0,2 procent per jaar in vergelijking met een actief beheerd fonds met kosten van tussen de 1 en 2 procent. In tegenstelling tot een beleggingsfonds, dat op een vast tijdstip tijdens de dag verhandeld moet worden, kunnen ETF’s elke seconde van de dag worden verhandeld als de beurs open is. Dit maakt het een uiterst flexibele manier van beleggen.

Indexbeleggen met ETF’s maakt het ook gemakkelijker om uw portefeuille te diversifiëren. Bijvoorbeeld, het kopen van een ETF die de AEX volgt en een positie geeft in de 25 meest verhandelde aandelen die op NYSE Euronext Amsterdam zijn genoteerd, is vergelijkbaar met het kopen van 25 kleine stukjes, in de juiste verhouding, van elk van de 25 bedrijven – Dit alles tegen veel lagere kosten, gezien de provisies op elke transactie.

IndexbeleggenGeen presentaties tot - 01, september 2020

dinsdag1september

Indexbeleggen is eenvoudig en kent vele voordelen. Maar wat komt erbij kijken? Wij vertellen het u graag op één van onze presentaties, geheel vrijblijvend en kosteloos.

Aanmelden

Aankomende data

  • Er zijn momenteel geen presentaties gepland
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.