Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

08 August 2017-

Europese ETF-markt stevent af op nieuw jaarrecord

Europese ETF-markt stevent af op nieuw jaarrecord

De Europese ETF-industrie ligt op koers als het gaat om een instroomrecord voor het gehele jaar. Het vermogen dat Europese ETF’s in de eerste jaarhelft verwelkomden, ligt met 50,2 miljard euro al ver boven de hoeveelheid instroom die eerder in een volledig jaar werd gehaald.

Dat schrijft hoofd EMEA research Detlef Glow van Thomson Reuters Lipper in een analyse over de Europese ETF-markt in de eerste jaarhelft van 2017. 

Afgaande op die hoge hoeveelheid totale instroom in de Europese trackerindustrie, noemt Glow het ‘geen verrassing’ dat er in alle vermogenscategorieën in de Europese ETF-markt sprake was van een netto instroom.

AandelenDaarbij waren aandelen-ETF’s het meest in trek. In zes maanden tijd stroomde 31,6 miljard euro richting de trackercategorie, gevolgd door 15,7 miljard euro voor obligatie-ETF’s en 1 miljard euro voor andere ETF’s.

Toch zijn het nog altijd Amerikaanse aandelen-ETF’s waarin de totale hoeveelheid vermogen het grootst is. De categorie rapporteerde eind juni een hoeveelheid van 87,1 miljard euro aan vermogen, waar de teller voor aandelen uit de eurozone op 50,2 miljard euro staat.

iSharesBlackRock domineert met dochter iShares nog altijd de Europese trackermarkt. Het fondshuis verwelkomde de eerste jaarhelft een instroom van 16,7 miljard dollar. Amundi ETF en Lyxor ETF volgden met ieder 6,7 miljard euro. 

In totaal heeft iShares 271,8 miljard euro aan trackers onder beheer, 47,04 procent van de totale industrie.

Bron: Fondsnieuws.nl

Terug
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.