Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

07 februari 2014-

ABN Amro lanceert eigen fysieke indextrackers

ABN Amro lanceert onder eigen naam twee fysieke indextrackers: de ABN Amro Basic AEX UCITS ETF (ISIN: NL0010315180) en de ABN Amro Basic Euro Stoxx 50 UCITS ETF (ISIN: NL0010315198). Beide trackers zijn vanaf gister genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De lancering van de twee ETFs is een begin voor de bank. De prospectus van de fondsen biedt ruimte voor vijftien ETFs.

‘Wij komen nu met indextrackers omdat we zien dat de vraag naar passief beleggen toeneemt’, zegt Jan Erftemeijer, hoofd public distribution bij ABN Amro Markets. ‘Dat begon in de Verenigde Staten, maar zie je nu ook in Europa. Daarnaast zie je dat klanten steeds meer zelf gaan beleggen.’ Met de nieuwe fondsen wil de bank hierop inspelen.

De kosten van de trackers bedragen 0,30 procent per jaar voor de AEX-tracker en 0,25 procent voor de Eurostoxx-tracker.

Positief signaal
Dat ABN nu ook met eigen ETFs komt, geeft volgens Martijn Rozemuller van Think ETF’s aan dat de ETF nu echt is doorgebroken in Nederland. ‘Voor de ETF als product zal hier een positief signaal vanuit gaan. Daarnaast zal deze lancering zorgen voor nog meer aandacht voor het product ETF, en dat juichen wij uiteraard toe.’

Natuurlijk zal er ook sprake zijn van concurrentie tussen Think en ABN, maar dit doet Rozemuller af als ‘een gezonde zaak’. Hij zegt wel blij te zijn gelezen te hebben dat de open architecture bij ABN blijft bestaan, zodat er naast de eigen huis-ETF’s dus ook ruimte blijft voor externe aanbieders.

Trackrecord
Het grootste verschil tussen de Think ETF’s en de basic ETF’s van ABN is volgens Rozemuller het trackrecord. Think ETF’s begon in 2009 met het uitgeven van ETFs.

Rozemuller: ‘Destijds waren de banken niet geïnteresseerd in ETF’s vanwege het beperkte verdienmodel.’ Inmiddels dringen steeds meer trackers door tot het schap van de grootbanken en is ABN Amro daarnaast begonnen met het maken van eigen trackers.

De trackers zijn natuurlijk ook in onze database te vinden.

Bron: Fondsnieuws .nl

Terug
 

Op indexus.nl gebruiken we cookies. Dit is nodig om de website goed te laten functioneren. Lees meer in onze privacy beleid.