Vragen? Bel: 020 - 697 20 66

contact@indexus.nl
 

Nieuws

 • 28, June 2017

  indexus

  ‘Nederlanders durven niet te beleggen’

  ‘Nederlanders durven niet te beleggen en dat kost ze 5 miljard per jaar’

  Veel Nederlanders wagen zich niet aan beleggen in aandelen en obligaties. In plaats daarvan zetten ze hun geld op de bank en daardoor lopen ze elk jaar weer miljarden aan rendement mis, zegt de Tilburgse econoom Dirk Brounen.

  Lees meer...

 • 27, June 2017

  eBook: ETF Theorie & Praktijk

  ETF Theorie & Praktijk

  Als er één wijze van beleggen in ongekend hoog tempo is omarmd, dan is het wel indexbeleggen. Indexbeleggen is met name bekend bij particuliere beleggers in de vorm van ETF’s (Trackers). Sinds de introductie van de eerste ETF in 1993 is de markt toegenomen tot een omvang van circa 3.000 miljard dollar. En deze groei zal de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid voortzetten, want de toegevoegde waarde is overduidelijk en wordt steeds bekender bij de belegger.

  Het eBook combineert theoretische kennis met een praktisch inzicht bij het beleggen in ETF’s (Trackers). Indexbeleggen is eenvoudig en kent vele voordelen. Maar wat komt erbij kijken? En welke kennis is er nodig om indexbeleggen tot een succes te maken? Na het lezen van het eBook “ETF’s Theorie & Praktijk” bent u een grote stap verder. U kunt door middel van onderstaand link het eBook aanvragen. Wij bieden u dit eBook geheel vrijblijvend en kosteloos aan.

  Vraag het gratis eBook nu aan

   

  Lees meer...

 • 12, May 2017

  indexus

  ETF’s door grens $4.000 mrd beheerd vermogen

  ETF’s door grens $4000 mrd beheerd vermogen

  Dat blijkt cijfers van onderzoeksbureau ETFGI.

  De instroom in april bedroeg 37,94 miljard dollar, wat het bedrag year to date op een record van 235,21 miljard dollar brengt. Het meeste geld vloeit richting aandelentrackers.

  ETF april 2017

  Van de providers was het marktleider iShares dat afgelopen maand de meeste instroom zag: bijna 24 miljard dollar. Nummer twee was Vanguard met ruim 10 miljard dollar en nummer drie Schwab ETF’s met 2,5 miljard dollar.  

  Ook year to date gaat iShares aan kop, met bijna 90 miljard dollar instroom, gevolgd door Vanguard met 53,10 miljard dollar en Nomuna AM met 10,23 miljard dollar. Laatstgenoemde is inmiddels een top 5 speler wereldwijd. 

  Bron: Fondsnieuws.nl

   

  Lees meer...

 • 27, April 2017

  indexus

  ETF’s breken in maart alle records

  ETF’s breken in maart alle records

  De mateloze populariteit van ETF’s wereldwijd vertaalt zich in nieuwe records voor zowel de instroom in maart, de instroom year to date als het totaal beheerd vermogen.

  Uit data van ETFGI, het onderzoeksbureau van Deborah Fuhr, blijkt dat afgelopen maand 66 miljard dollar naar trackers is gevloeid, waarmee de toestroom sinds het begin van het jaar nu 197,26 miljard dollar bedraagt.  

  Wereldwijd hadden ETF’s (en andere trackers op bijvoorbeeld grondstoffen en valuta) aan het eind van het eerste kwartaal 3913 miljard dollar aan vermogen onder beheer.

  Aandelen-ETF’s trokken in maart bijna 50 miljard dollar aan nieuw vermogen aan, waarmee het totaal dit jaar naar 139,67 miljard dollar opliep. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg de instroom slechts 5,06 miljard dollar. 

  Naar obligatie-ETF’s ging afgelopen maand 11,68 miljard dollar, wat het totaal dit jaar op 39,20 miljard dollar bracht, net iets minder dan een jaar eerder. 

  Grondstoffen-ETF’s haalden in maart 1,30 miljoen dollar op, en 8,87 miljard dollar dit jaar tot nu toe, tegen 14,56 miljard dollar in de eerste drie maanden vorig jaar. 

  iShares, onderdeel van BlackRock, deed afgelopen maand de beste zaken met een instroom van 27,32 miljard dollar, gevolgd door Vanguard met 13,64 miljard dollar en Nomura met 3,70 miljard dollar. 

  Ook over het eerste kwartaal voert iShares de lijst aan met 65,36 miljard dollar, gevolgd door Vanguard met 42,81 miljard dollar en SPDR ETF’s met 13,87 miljard dollar.

  Bron: Fondsnieuws.nl

   

   

   

   

  Lees meer...